Next Genetix exclusief leverancier Danic in Nederland en België

Publicatiedatum: 06-07-2018

Next Genetix is de exclusieve partner voor Danic genetica in Nederland. Danic is ontstaan uit de structuurwijziging in de Deense varkensfokkerij.

Drijvende kracht achter de Danic genetica is de grote Deense kernfokker Møllevang. Dit topfokbedrijf heeft samen met fokkerijorganisatie PIC, wereldmarktleider in varkensgenetica, de ambitie deze bewezen Deense genetica wereldwijd beschikbaar te maken.

Beste Deense genetica
Next Genetix heeft met de Danic opfokzeugen en fokberen de garantie dat het toegang heeft tot de beste Deense genetica die er in de wereld beschikbaar is. Alle dieren hebben de hoogste diergezondheidsstatus. Marcel Giesen en Otto Offenberg van Next Genetix zijn verheugd met de samenwerking. “Wij hebben al bijna 10 jaar ervaring met Deense genetica in Nederland. We zijn zo ver gekomen, omdat we waarde toevoegen voor de varkenshouder. Met Danic genetica maken wij de volgende stap waar we de varkenshouder verder mee helpen.”

Voor PIC is Next Genetix een belangrijke partner om de positie in Nederland verder te versterken. “Met de samenwerking brengen we onze mogelijkheden in Nederland naar een nieuw niveau”, zegt Bill Christianson, CEO van PIC wereldwijd. “Het doel is om klanten van Next Genetix tot de meest succesvolle varkenshouders ter wereld te maken.”

Meer data vastleggen
De drie zuivere lijnen waar de topfokkers van Møllevang al jaren mee werken, blijven zuiver. Ook blijft alle opgebouwde data van de kernpopulaties uit het verleden volledig beschikbaar voor het voortzetten en verder verbeteren van de varkensfokkerij. PIC gaat nog meer data vastleggen. Hiermee profiteert Next Genetix van de mogelijkheden die het wereldwijde fokprogramma van PIC biedt. Van alle geteste dieren wordt een DNA-monster genomen, waardoor met genomische selectie de betrouwbaarheid en de snelheid van de fokkerij verder verbetert.

Zo borgt Next Genetix de verkoop van de beste Deense genetica. Naast Nederland is de Danic genetica in Duitsland via Gesing Tierzucht in korte tijd uitgegroeid tot vooraanstaande Deense genetica.

Opfokzeugen en foksperma
Next Genetix verkoopt zowel opfokzeugen als foksperma voor eigen aanfokkers. De opfokzeugen komen van subfokker Frank van de Pavert uit Wehl. Hij heeft op zijn bedrijf de hoogste diergezondheidsstatus. Alle inkomende lucht filtert de varkenshouder om ziekte-insleep te voorkomen. Om aan de vraag van opfokzeugen met de hoogste diergezondheidsstatus te voldoen, is Van de Pavert momenteel zijn zeugenstapel aan het uitbreiden.

Via Preferent KI, Varkens KI Twenthe en GFS verkoopt Next Genetix foksperma voor eigen aanfok. Er is een berenpool beschikbaar van de allerhoogste kwaliteit. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de Duitse fokkerijorganisatie Gesing Tierzucht. Next Genetix kan zo te allen tijde een kwalitatief hoogwaardige berenpool garanderen.

Overige berichten

Save the date! Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid!

Dinsdag 1 oktober aanstaande vindt het 19e Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid plaats. Het thema luidt: “Topsport en Darmgezondheid – Met Beestjes naar de Top!” We hebben voor u, als varkenshouder, een boeiend programma samengesteld met als doel uw bedrijf naar een hoger (gezondheid) niveau te tillen. Voor meer informatie en om u aan te melden, klik dan op onderstaande link. Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden Praktijksymposium
Lees meer

PIC-genetica vermindert de uitstoot van broeikasgassen bij Europese varkensvleesproducten met 7,7%.

Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat verbeterde varkensgenetica kan bijdragen aan een duurzamere productie van varkensvlees in Europa. Dit onderzoek, uitgevoerd door PIC in samenwerking met milieumodelleringsdeskundige Dr. Greg Thoma, toont aan dat het gebruik van volledige PIC-genetica bij varkens leidt tot een vermindering van 7,7% in broeikasgasemissies vergeleken met het Europese gemiddelde. Bovendien kunnen jaarlijkse genetische verbeteringen leiden tot een extra reductie van 0,66% in emissies. Deze bevindingen zijn gebaseerd op een gedetailleerde levenscyclusanalyse (LCA), die voldoet aan internationale normen (ISO 14040, 14044 en 14067), wat de betrouwbaarheid van de resultaten versterkt.
Lees meer

Sander ter Braak van Reuling Intervar over de PIC 408: ‘Duitsland is een vleesland, daar hoort een vleesrijk type bij’

Een aantal Duitse slachterijen heeft de uitbetaling aangepast om meer zware, bespierde varkens aan de slachthaak te krijgen. Dat is in Nederland niet onopgemerkt gebleven. Het biedt nog meer kansen voor de PIC 408, de Piétrain eindbeer van PIC, aldus Sander ter Braak van Reuling Intervar.
Lees meer